Recept på laxpasta med pesto | Mia Johansson

Mia Johansson

Annons

Recept på laxpasta med pesto

FullSizeRender
Måste säga att jag nästan är mästare på denna rätt; laxpasta med pesto och en massa extra parmesan. Åh, det är så fruktansvärt gott! Har bjudit flera kompisar och även pappa på det, och alla älskar det! Min mamma tål tyvärr inte lax så hon har inte kunnat smaka, men min pappa (som också är en mästare i köket) tyckte att det var hur gott som helst, och då är det gott. Haha, jaja det ser inte så märkvärdigt ut men det är väldigt gott och faktiskt inte så svårt att göra. Går inte efter något recept med mått osv utan går mer på känsla, så här är ett recept med vilka ingredienser jag brukar ha i samt hur jag tillagar det, men för att få fram önskad smak får man smaka sig fram!

Ingredienser:
Fryst lax
Olivolja
Pesto
Parmesan (ex Parmigiano Reggiano eller Grana Padano)
Creme fraiche
Matlagningsgrädde
Ev. lite mjölk
Lite salt
Svartpeppar och vitpeppar
Ev. lite hackad persilja om så önskas

Börja med att tina laxen och sedan skära den i lagom stora kuber. Stek sedan laxen försiktigt i olivolja och krydda med salt och peppar. Tänk på att vara varsam med laxbitarna då du steker dem eftersom att de lätt kan falla sönder när man vänder på dem. När laxen nästan är färdigstekt men fortfarande lite mjuk i mitten, häll i matlagningsgrädde och/eller creme fraiche. Har man antingen det ena eller det andra hemma går det bra med vilket som, matlagningsgrädde eller creme fraiche funkar alltså också om man inte har/vill ha både och.

Blanda sedan i pesto och riv i rejält med parmesan. Krydda ev mer med peppar och persilja om så önskas. Smaka av såsen och känn dig fram. Späd ut såsen med mjölk om den är för stabbig, och är den för lös kan du hälla i någon/några teskedar mjöl för att stabilisera den. När du fått fram rätt smak är det bara att servera med nykokad pasta och extra parmesan + peppar för den som önskar. Åh, så gott! 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats