HÖST | Mia Johansson

Mia Johansson

Annons

HÖST

 

Hösten är här! Värmen höll i sig långt in i september men nu börjar det bli allt kyligare och träden börjar bli allt färggladare. Jag har ju längtat ett efter hösten ett bra tag nu (ändå sen i mitten av augusti, oops!), just för att jag tycker att hösten är så mysig. De flesta tycker nog att hösten för att man t.ex. kan mysa och dricka te, men en del tänker också “hur ofta händer det?”. Om man vill mysa och dricka te i höst, då är det bara att göra det! Behöver inte vara svårare än så.

 

Sen finns det ju så himla mycket annat som är helt underbart med denna årstid! Jag må vara barnslig, men att skriva en lista på saker man kan göra i höst är ändå en jättebra idé för att inte bli rastlös…

 

Ta en promenad och passa på att njuta av trädens vackra löv när de är som mest färgglada.

 

Höstshoppa med en vän är ju bland det mysigaste man kan göra under hösten – för att inte nämna fikat! Uppdatera garderoben lite med tjocka stickade tröjor. Nu är det äntligen säsong för sköna värmande plagg.

 

Halloween – min favorithögtid när det gäller att klä ut sig! En fest eller middag med halloween-tema är hur kul som helst. Googla för inspiration och tips på mat/dekoration/utklädnad m.m.

 

Spakvällar med kompisar/mamma/syskon eller bara med dig själv, så härligt! Fixa fruktfat, ansiktmasker, manikyr och pedikyr m.m.

 

Mysiga middagar med vänner/familj är något jag verkligen ser framemot i höst. Även om det är det mest klyschiga som finns, så är filmmys med tända ljus i mörkret och en stor kopp te, bland det mysigaste man kan göra under hösten. Laga en god middag och tänd många ljus. Googla på nya spännande recept!

 

Ha ett film-maraton med dina vänner. Se exempelvis en filmserie eller några filmer ur en genré, tex western, thrillers eller varför inte några bra high school-filmer? Vill du inte äta en massa onyttigt snacks, gör då en god fruktsallad eller någon god nyttig efterrätt.

 

Rensa garderoben och ha en loppis/bloppis är något som jag faktiskt funderar på att göra. Så skönt att bli av med grejer som någon annan kan ha nyttja och glädjas av. Man kan också byta kläder med sina kompisar efter en garderobsrensning.

 

Baka baka liten kaka. Bakning behöver inte nödvändigtvis betyda att det är onyttigt, man kan baka något nyttigt som tex min nyttiga choklad. Det finns en hel värld av nyttiga recept därute, det är bara att googla sig fram!

 

Testa nya frisyrer för en varierad hårstil i höst. Kolla tumblr och weheartit för inspiration!

 

Gå ut och plocka bär kan låta tråkigt men passa på att plocka lite bär nu innan kylan kommer. Frys in blåbär och andra bär ifrån trädgården så kan du ta fram det och göra supergoda smoothies i höst och i vinter. Eller torka bären i ugnen, ex blåbär och lingon. Först ska de lufttorkas inomhus några dagar, sedan torkas i ugnen på 50 grader i några timmar (torktiden varierar). Supergott att ha i müslin samtidigt som de ger dig en rejäl vitaminkick.

 

Storstäda, varför inte göra en stor höststädning precis som man gör vårstädning på våren? Rensa i köksskafferiet, städa på rummet och rensa garderoben, sortera gamla oordnade papper och lägg i mappar, organisera bland de olika produkterna du har i badrumsskåpet…

 

Gör en Spotify-lista med peppande eller lugn skön musik. Upptäck nya låtar!

 

Skriv en lista på saker du behöver/vill göra i höst. T.ex. vill du kanske starta något nytt projekt? Eller skriv en lista på typiska höstgrejer du vill göra, liknande de ovan!

 

 

Bilder från weheartit.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats